Реклама

Белица - туризъм, отдих и почивка

авг 2, 2017

"С любов и вяра в общите ценности" - празникът на община Белица


Планувайте отпуските си, грабвайте усмивките и доброто си настроение, и право при нас на 2 септември 2017 – събота в град Белица за да участвате и съпреживеете, Празникът на Община Белица под мото
„С любов и вяра в общите ценности”Целта на празника е да съхрани и популяризира българската природа, фолклор и народни традиции – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланията на любовта и вярата в общочовешките ценности и националната ни култура. Да представи и популяризира модела на мирно съжителство на етнически и религиозно разнообразни общности, който да се мултиплицира на национално и световно ниво. Стимулиране на туризма, като икономическа дейност в който основно място заемат хората. Да допринесе за увеличаване на посещаемостта и успешното развитие на целогодишен туризъм в община Белица.
Празникът е свързан и с 48 годишнината на град Белица, когато на 29 август 1969 г. с решение на Народното събрание, обнародвано в Държавен вестник брой 68, Указ 828, на основание чл. 35.19 от Конституцията на Народна Република България и чл.6 от Закона за народните съвети Белица е обявена за град.
Специален акцент на празника е създаване на условия за развитие на туризма, за реализиране на хората в разнообразните туристически услуги. Затова на специално подготвени щандове, всеки един производител на земеделска продукция, на млечни продукти и от месо, събирачи на билки и гъби, производители на сладка от горски плодове, пчелен и билков мед , местни занаятчии ще има възможност да изложат своите продукти придобити и произведени в екологична среда.
Няма как да не привлекат вниманието Ви известният, сладък и здравословен белички кромид – лук, както и разнообразните видове, току що набран сух боб /фасул/ от най-малкия до най-едрия. През целия празничен ден до късно вечерта на открита сцена в центъра на Белица ще имате възможност да съпреживеете и участвате в забавна културно - развлекателна програма. Ще се насладите на феерия от багри, музика, песни и танци от Пирин, Рила и Родопа планина.Млади момичета за първи път ще затъкат в беличкия разбой /стан/, ще бродират и плетат на открито, ще се учат да точат тесто за баница, ще точат юфка, ще валят траань /трахана/. Млади моми и ергени, с песни и закачки ще се люлеят на „врътка” типична за село Бабяк. На богата „Пъстра трапеза” ще бъдат изложени местни традиционни специалитети, от които ще имате възможност да опитате. Осем футболни отбора ще разиграят двудневен детски футболен турнир на стадиона в града.
Очакват Ви още много и разнообразни изненади от известни изпълнители на фолклорната и популярна българска песен и поп фолк.
Специална туристическа програма с организирани туристически маршрути „Приятели на Белица” ще ви докосне до природните и туристически забележителности в Природният феномен – Белица.
Планувайте отпуските си, грабвайте усмивките и доброто си настроение, и право при нас на 2 септември 2017 г. /събота/ в приказното райско кътче-община Белица. Подарете си мигове пълни с радостни емоции и преживявания от родовите срещи в бащиния край .
За участие в празника на града и въпроси, може да изпратите запитване на електронна поща : obelica@abv.bg или maiazvetan@abv.bg, както и на телефони: 07444/2323, 07444/2227

Събитието във Facebook: Празник на община Белица


Коментари:Споделете в:


Letovnik|Svejo||||

Реклама

Вижте още:


Фотогалерии

Посетете

Посетете историческите паметници

Поздравително слово по повод празника, отправи и кмета на общината Радослав Ревански
___________

 1 от 4  > >>

Курортен комплекс Семково Планински курорт Семково - щедростта на природата, спокойствието и красотата на Рила планина. Очакваме Ви!
Информирайте се и организирайте престоя си на адрес:
град Белица,
ул. "Г. Андрейчин" 8
Тел: 07444/28 15;
Тел: 088/ 921 15 67